ObrazovanjeIzdvojeno

U Ličko-senjskoj za dio škola nastava na daljinu iduća dva tjedna

U Ličko-senjskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđeno je 97 novooboljelih od covida-19 od 238 testiranih, a Stožer je zbog nepovoljne epidemiološke situacije na dva tjedna preporučio nastavu na daljinu za četiri osnovne i dvije srednje škole.


Među novooboljelima 46 je Gospića, po 13 iz Otočca i Senja, osam iz Brinja, po pet imaju Korenica i Perušić, tri Karlobag i po dvije osobe Udbina i Vrhovine.

U samoizolaciji je 709 osoba, a aktivna su 363 slučaja bolesti, od kojih se u bolnici liječi 16.

Od početka pandemije oboljela je 6391 osoba, od kojih je 171 umrla.

Stožer je, rekla je za Hinu njegova načelnica Jasna Orešković Brkljačić, odlučio da se loša epidemiološka situacija može zaustaviti samo smanjenom cirkulacijom građana, a jedan od načina je da se organizira nastava na daljinu.

Zbog činjenice da ima pozitivnih učenika u Otočcu, Senju i Gospiću, a da je sve lošija epidemiološka situacija i drugdje, odlučili smo se primiriti kretanje građana, rekla je Orešković Brkljačić.

Istaknula je da je Stožer u koordinaciji s lokalnim stožerima i upravama škola odlučio da će se u iduća dva tjedna, od 8. do 19. studenoga nastava po modelu C održavati u Strukovnoj školi i Gimnaziji u Gospiću te u osnovnim školama, uključujući i područne, Jure Turića u Gospiću i Zrinskih i Frankopana u Otočcu, te za više razrede u školama Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju i Luke Perkovića u Brinju.

Nastava u ostalim školama održavat će se po modelu A, to jest u školi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Back to top button
Close