Ličko-senjska županijaZdravlje

U Ličko-senjskoj šest novooboljelih, predlaže se mjera za okupljanja

U Ličko-senjskoj županiji šest je novih osoba zaraženo koronavirusom, a zbog učestalog obolijevanja u Novalji epidemiolog Ivan Stanić predlaže tamošnjem Stožeru mjeru dozvoljenog broja ljudi na okupljanjima.


Kao liječnik mogu to samo predlagati, ali nemam izvršnu moć, znam da se o tome odlučuje i po gospodarskim i drugim kriterijima, a ne samo zdravstvenim“, rekao je Stanić.

Načelnik Stožera Vice Nekić rekao je Hini da unatoč rastu oboljenih broj od 27 aktivnih slučajeva u cijeloj županiji nije zabrinjavajući te da se ne poduzimaju nikakve izvanredne mjere.

Među šest zaraženih četiri su osobe iz Otočca te po jedna iz Brinja i Novalje i svi se nalaze na kućnom liječenju s blagim simptomima.

Na bolničkom liječenju nalaze se dvoje zaraženih, oboje iz Brinja, rekao je Nekić.

Epidemiolog Stanić kaže da je zbog rasprostranjenosti terena od Otočca i Brinja do Paga dobio na ispomoć vojne epidemiologe, jer bi njemu kao jedinom epidemiologu u županiji bilo nemoguće pararelno raditi obradu u deset općina i gradova, gdje ima aktivnih slučajeva zaraze.

Nije tu samo broj novooboljelih, tu su i epidemiološka praćenja u jučerašnjim i ranijim danima obolijevanja, administracija oduzima puno vremena, a rad je cjelodnevni, ponekada nalazi stižu u ponoć, treba pripremiti teren za sutradan, pa provesti obradu sa ranije oboljelima, ali to je tako i drugdje u Hrvatskoj”, kaže Stanić.

Stanić kaže da za dio oboljelih nije jasno gdje su se zarazili, dio njih se zarazio od stranih turista, a dio od gasterbajtera, koji su iz inozemstva došli kući na odmor.

U Ličko-senjskoj županiji ukupno je oboljelo 76 osoba s tog područja, 48 osoba je izliječeno, a jedna je osoba umrla.

Od trenutno 27 zaraženih osoba dvoje je hospitaliziranih,

U protekla 24 sata testirane su 53 osobe.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close