Scena

U Ličko-senjskoj 13 posto manje nezaposlenih, no nisu se otvorila nova radna mjesta

U Ličko-senjskoj županiji na kraju srpnja bilo je 1.426 nezaposlenih ili 13,9 posto manje nego u prošlogodišnjem srpnju, no taj pad je dijelom rezultat iseljavanja i sezone, piše Novi list.


Prema podacima Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Gospiću najveći broj nezaposlenih osoba u srpnju je evidentiran u Ispostavi Gospić koja obuhvaća grad Gospić i općine Karlobag, Lovinac i Perušić sa 473 nezaposlene osobe, i u Ispostavi Otočac koja obuhvaća grad Otočac i općine Brinje i Vrhovine sa 424 nezaposlena, a nakon kojih slijedi Donji Lapac s 208 nezaposlenih, Senj s 202, općine Korenica, Plitvička Jezera i Udbina sa 79 te Grad Novalja s 40 nezaposlenih. U odnosu na lipanj 2019., u većini ispostava zabilježeno je lagano povećanje broja nezaposlenih, i to u Korenici i Novalji za 2,6 posto te Gospiću i Otočcu za 1,9 posto.

Istovremeno, u Ispostavi Donji Lapac nije bilo promjena u broju nezaposlenih, a u Ispostavi Senj nezaposlenost je smanjena za 2,4 posto.

Iako se iz podataka dade zaključiti je broj nezaposlenih osoba na području Ličko-senjske županije ovoga srpnja u smanjenju, to je samo manjim dijelom posljedica otvaranja novih radnih mjesta. Smanjenje nezaposlenosti dobrim dijelom je rezultat i iseljavanja stanovnika s ovog područja te rezultat turističke sezone koja je u tijeku i koja je otvorila mogućost privremenog, sezonskog zapošljavanja, piše Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close