LifestyleIzdvojeno

U Krivom Putu pronađeno topničko zrno, građani Otočca i Gospića dragovoljno predali oružje

Tijekom vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentiran je jedan pronalazak minskoeksplozivnog sredstva i dvije dragovoljne predaje oružja:

– u mjestu Krivi Put, predio Klaričevac pronađeno je topničko zrno call. 100 mm, zaostalo iz II. Svjetskog rata;

– u Otočcu je osoba dragovoljno predala 30 komada puščanog streljiva, 14 komada pištoljskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva i ručnu bombu;

– u Gospiću je građanin dragovoljno predao okvir za pištolj i 8 komada streljiva call. 7,62×25 mm, te jedan komad školskog streljiva.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close