VijestiPolitika

U Korenici predavanje o poboljšanju kvalitete života starijih osoba

“Prava u sustavu socijalne skrbi“ predavanje je koje će održati Marina Elez Urlić, socijalna radnica i to danas 26. listopada s početkom u 12 sati. Predavanje je organizirano u prostoru udruge “Pokretač” u Korenici, a za sve je zaslužna Udruga „MI“ iz Splita koja je pokrenula seriju predavanja u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“.

Pravna suradnica će sudionicima predavanja biti na raspolaganju za pitanja za pravne savjete starijih osoba koji se tiču ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Projekt je s provedbom započeo u studenome 2017., a cilj je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi  Udruga „MI“ iz Splita u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

U navedenih pet županija održat će se ukupno deset javnih predavanja za starije osobe prilikom kojih će sudionici imati priliku dobiti pravni savjet od savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge „MI“ te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavat će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu [email protected]. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će suradnici Udruge u najkraćem roku.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close