VijestiTurizam

U KOLOVOZU Winnetou festival u Starigrad Paklenici

Ovogodišnje izdanje ljetnog Winnetou festa se održava od 21. do 25.08. Legendarni filmovi o indijanskom poglavici Winnetou snimani su 60-ih godina prošlog stoljeća prema djelima Karla Maya na lokacijama u okolici Zadra, piše eZadar.hr.


Uz organizirane obilaske filmskih lokacija u okruženju posjetitelji će imati priliku uživati u country & bluegrass glazbi te filmskim projekcijama.

Legendarni filmovi o indijanskom poglavici Winnetou snimani su 60-ih godina prošlog stoljeća prema djelima Karla Maya na mnogim lokacijama u Hrvatskoj.

Najatraktivnije lokacije nalaze se u neposrednoj blizini Rivijere Paklenica – Nacionalni parkovi Paklenica, Krka i Plitvička jezera te Park prirode Velebit(Tulove grede, kanjon rijeke Zrmanje).

Osim toga, hotel Alan u Starigradu-Paklenici bio je sjedište cijele filmske ekipe za vrijeme snimanja posljednjeg filma – Winnetou i Old Schatterhand u Dolini smrti.

Donosi eZadar.hr.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close