Politika

U Karlovcu dodijeljene prve stipendije iz Zaklade Nikola Tesla

Četvero studenata u petak je dobilo ugovore za dodjelu prve stipendije iz Zaklade Nikola Tesla. Prema riječima ravnatelja Zaklade Ervina Jančića, stipendije se dodjeljuju za STEM područje, piše portal karlovacki.hr.


Natječaj je bio objavljen 10. srpnja 2018. godine na rođendan Nikole Tesle. Planirana je dodjela pet stipendija, a na natječaj se prijavlilo šest kandidata. Od toga su dva kandidata ostvarila stipendije iz drugih izvora te će za akademsku godinu 2018/2019 stipendije ostvariti četiri kandidata, rekao je Jančić.

Prve stipendije iz Zaklade Nikola Tesla dobili su dobili Josipa Starčević, studentica šeste godine medicine, Dominik Šutalo, student završne godine studija primijenjene matematike na PMF-u i Alma Marevci, studentica prve godine diplomskog studija na Prehrambeno-biološkom fakultetu. Četvrti stipendist je Marko Sinčić student prve godine diplomskog studija na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu.

Stipendije iz Zaklade Nikola Tesla nešto su izdašnije su od onih koje dodjeljuju Grad i Županija, te iznose tisuću kuna mjesečno. Gradonačelnik Damir Mandić naglasio je da je novac za danas uručene stipendije izdvojio Grad iz proračuna, a nada se da će se uključiti i gospodarstvenici svojim donacijama.

Sredstva za stipendije osigurao je Grad Karlovac. Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić nada se da će svečano potpisivanje ugovora za dodjelu prvih stipendija iz Zaklade Nikola Tesla biti okidač da se za projekte zaklade zainteresiraju i drugi sudionici u Karlovcu, prije svega gospodarstvenici. Rekao je kako stipendije koje Grad daje jesu ograničene visine, ali na neki način imaju puno veću širinu.
“Svrha i smisao Zaklade je poticati izvrsnost. Kad danas govorimo o izvrsnosti često odemo na razinu elitizma što samo po sebi ne mora biti loše, ali to nije osnovni cilj. Naš je osnovni cilj podržati sve one mlade ljude koji su u svom studiranju i svom području obrazovanja pokazali ne samo izvrsne rezultate nego se i dalje namjeravaju usavršvati u svojim poslovima i razvijati se, rekao je između ostalog Mandić, kao i da bi se uključivanjem većeg broja donatora u Zakladu Nikola Tesla povećao i broj dodijeljenih stipendija, kao i njihova visina”, rekao je Mandić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto/karlovacki.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close