Lifestyle

U Karlovačkoj županiji sve više razvoda, Slunjani najvjerniji bračni partneri

U 2018. godini na području Karlovačke županije sklopljeno je 489 brakova, a istovremeno je 141 nekadašnji bračni par odlučio razvodom završiti svoj zajednički život. Veće su to brojke u odnosu na godinu ranije, kada je bilo 542 braka i 190 razvoda, ali i znatno veći postotak razvoda, jer dok je 2017. godine razvod dolazio na otprilike 3.5 braka, sada je ta brojka smanjena na 2.8, javlja KAportal.


Najvjerniji su i dalje Slunjani kod kojih se razvodi svaki peti brak – odnosno na 25 sklopljenih u prošloj godini, došlo je pet razvoda. Prilično čvrsto se u bračnim vodama drže i Dugorešani, kod njih je bilo 47 novih brakova i 10 onih okončanih razvodom.

Puno lakše se na razvod odlučuju Karlovčani, Ogulinci i Ozljani. U Karlovcu su 2018. godine sklopljena 203 braka, a čak 85 se donedavnih supružnika razvelo. U Ozlju bilježimo 33 braka i 11 razvoda, a u Ogulinu 49 brakova i 15 razvoda.

Uzevši u obzir demografsku situaciju u županiji, veseli da su prošle godine u svim općinama zabilježeni novi brakovi pa i u Saborskom koje je 2017. godine bilo bez mladenaca, ali prošle godine su u bračnu luku uplovila čak tri para, jednako koliko i u Tounju, a više nego u Ribniku u kojem su bile dvije svadbe.

U čak osam općina, pak, nije bilo razvoda – vjerni bračnim zavjetima ostali su svi bračni parovi u Bosiljevu, Kamanju, Krnjaku, Lasinji, Netretiću, Rakovici, Ribniku i Saborskom, piše KAportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close