Karlovačka županijaLokalna

U Karlovačkoj županiji sve HDZ-ove liste odnijele pobjedu

Građani Karlovačke županije odabrali su kandidate HDZ-a na svim listama drugog kruga, za župana, gradonačelnike Karlovca i Ozlja, te načelnika Josipdola.


Martinu Furdek Hajdin (HDZ) je u drugom krugu postala županica, pobijedivši SDP-ovog Stjepana Mikulandrića s 21.353 glasa prema 17.186 glasova.

U prvom je krugu Furdek Hajdin osvojila 46,2 posto glasova, a Mikulandrić 32,8 posto.

Arhitektica Furdek Hajdin je prije četiri godine izabrana za zamjenicu župana Damira Jelića (HDZ), zadnju godinu mandata je obnašala dužnost županice, nakon što je Jelić dao ostavku i napustio politiku.

Novoizabrana županica će u Županijskoj skupštini imati apsolutnu većinu svoje stranke HDZ.

Novo/stari gradonačelnik Karlovca je Damir Mandić koji je osvojio 10.383 glasa i pobijedio nezavisnog Davora Petračića koji je imao potporu SDP-a, osvojivši 8489 glasova.

Karlovački birači gradonačelnika su birali gotovo identično kao i 2017., tada su također u drugi krug ušli HDZ-ov kandidat Damir Mandić i nezavisni Petračić, te je pobjeda Mandića bila tijesna.

U Ozlju je nova gradonačelnica Lidija Bošnjak, nezavisna kandidatkinja s potporom HDZ-a koja je osvojila 1365 glasova, dok je SDP-ova suparnica Biserka Vranić dobila 1261 glas.

Bošnjak je bila gradska pročelnica i jedna od najbliskijih suradnica aktualne gradonačelnice Ozlja Gordane Lipšinić koja je na prošlim izborima također kao nezavisna kandidatkinja imala potporu HDZ-a.

U Josipdolu je Dragan Rudančić (HDZ) s 1023 glasa pobijedio dugogodišnjeg načelnika Josipa Mihaljevića koji je dobio 722 glasa.

Predsjednica županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić izjavila je da je HDZ neće iznevjeriti birače od kojih su dobili povjerenje. “Zadovoljni smo jer je HDZ zadržao vodstvo u županiji, Karlovcu i drugim sredinama”, kazala je.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close