VijestiGrad ZagrebZdravlje

U kampanji “Nisi sama – ideš s nama” prikupljeno 125.120 kuna

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” prikupila je u humanitarnoj kampanji 125.120 kuna, kojima će osigurati oko 1000 besplatnih povratnih vožnji, taksijem do bolnice i natrag, za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, priopćila je udruga u utorak.


Nakon što je tijekom dva mjeseca u drugoj kampanji “Nisi sama – ideš s nama” udruga osigurala sredstva za oko 1000 prijevoza taksijem pozvala je  oboljele da im se jave. Humanitarna akcija je završila 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka, a podržalo ju je više stotina građana i tvrtki iz Hrvatske.

Takvu socijalnu uslugu u Hrvatskoj pokrenula je novinarka i predsjednica udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatan dio zdravstvenog osiguranja. Uslugu je od 14. ožujka 2018., kada je projekt počeo, koristilo 105 žena, stoji u priopćenju.

Podršku projektu pružio je Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je sufinancirao kampanju s 20.000 kuna. No, najviše je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split, koji su se odrekli dijela džeparca te ga donirali u znak potpore razrednici, koja je i sama preboljela rak.

Sudjelujući u radu konferencije “Fight & Win – Kako se oduprijeti raku”, koju je organizirala zastupnica u Europskom parlamentu (EP)  Dubravka Šuica, Kalogjera je projekt predstavila članovima Vlade, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, a potom i zastupnicima EP-a u Bruxellesu.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: Nismo same Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close