VijestiGrad ZagrebZdravlje

U kampanji “Nisi sama – ideš s nama” prikupljeno 125.120 kuna

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” prikupila je u humanitarnoj kampanji 125.120 kuna, kojima će osigurati oko 1000 besplatnih povratnih vožnji, taksijem do bolnice i natrag, za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, priopćila je udruga u utorak.


Nakon što je tijekom dva mjeseca u drugoj kampanji “Nisi sama – ideš s nama” udruga osigurala sredstva za oko 1000 prijevoza taksijem pozvala je  oboljele da im se jave. Humanitarna akcija je završila 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka, a podržalo ju je više stotina građana i tvrtki iz Hrvatske.

Takvu socijalnu uslugu u Hrvatskoj pokrenula je novinarka i predsjednica udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatan dio zdravstvenog osiguranja. Uslugu je od 14. ožujka 2018., kada je projekt počeo, koristilo 105 žena, stoji u priopćenju.

Podršku projektu pružio je Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je sufinancirao kampanju s 20.000 kuna. No, najviše je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split, koji su se odrekli dijela džeparca te ga donirali u znak potpore razrednici, koja je i sama preboljela rak.

Sudjelujući u radu konferencije “Fight & Win – Kako se oduprijeti raku”, koju je organizirala zastupnica u Europskom parlamentu (EP)  Dubravka Šuica, Kalogjera je projekt predstavila članovima Vlade, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, a potom i zastupnicima EP-a u Bruxellesu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: Nismo same Facebook

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close