Tech

U idućih 30 godina roboti bi mogli oduzeti posao polovini čovječanstva

Strojevi bi u idućih 30 godina mogli polovinu svjetskog stanovništva ostaviti bez posla, tvrdi kompjutorski znanstvenik koji je u subotu upozorio da se ne smije podcjenjivati opasnost koju po svjetsku ekonomiju predstavlja umjetna inteligencija.


Kompjutorski stručnjak Moshe Vardi rekao je Američkom udruženju za promicanje znanosti (American Association for the Advancement of Science -AAAS) da se “približavamo trenutku kada će strojevi moći obavljati gotovo svaki zadatak bolje od ljudi.

Vjerujem da se društvo mora suočiti s pitanjem i prije nego ono postane stvarnost: ako su strojevi sposobni raditi gotovo svaki posao koji mogu raditi ljudi, što će raditi ljudi?”, kazao je Vardi u predavanju koje je održao, a prenosi britanski Guardian.

Vardi nije prvi koji je izrazio zabrinutost zbog utjecaja koji će umjetna inteligencija imati na ljude. Fizičar Stephen Hawking i tehnološki vizionari i milijarderi Bill Gates i Elon Musk odaslali su slično upozorenje prošle godine.

Pročitajte više na net.hr


 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close