Turizam

U Hrvatsku su stigle još dvije Michelinove zvjezdice!

Od danas se još dva hrvatska restorana mogu pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom, javlja turistički portal The Plitvice Times


Prije dvije godine je prvi put u povijesti Michelinovu zvjezdicu dobio jedan hrvatski restoran – rovinjski Monte, a prošle godine je to veliko priznanje pripalo šibenskom restoranu Pelegrini i dubrovačkom restoranu 360.

Treći popis za Hrvatsku upravo je objavljen je na stranicama MICHELINA, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane. Po jednu Michelinovu zvjezdicu dobili su zagrebački restoran Noel i lovranski Draga di Lovrana, a restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku i Monte u Rovinju zadržali su zvjezdice koje su dobili ranije tako da Hrvatska sad ima pet restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Osim novih zvjezdica, ove su godine četiri nova restorana dobila oznaku Bib Gourmand, koju Michelinovi inspektori dodjeljuju restoranima koji nude kvalitetan jelovnik po povoljnim cijenama – Batelina u Banjolama, Konoba Vinko u Šibeniku i Agava i TAČ u Zagrebu.

Ovaj izbor pokazuje potencijal hrvatske gastronomske scene koju obogaćuje višestruki utjecaj; od mediteranskih okusa koji se nalaze u Dalmaciji, talijanskih utjecaja u Istri i slavenskih okusa od Zagreba do Slavonije, koji svi zajedno stvaraju jedinstveni kulinarski identitet, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor MICHELIN vodiča.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Draga di Lovrana

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close