Primorsko-goranska županijaZdravlje

U Hrvatskoj još pet zaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj je još pet novoobeljlih, sada ih je 24, rečeno je na koferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. Tri su bliski kontakti oboljelih iz Rijeka. I dva su odvojena slučaja.


Radi se o kontaktima ranije oboljelih iz Rijeke, a potvrđeni su tijekom noći. Oni su pod nadzorom i imaju vrlo blage simptome. Dosadašnji svi dijagnosticirani bolesnici imaju direktno ili indirektno mjesto dolaska iz inozemstva, lokalne transmisije u Hrvatskoj još nema”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Što se tiče dvojice zaraženih koji su došli iz Austrije, odnosno Njemačke, jedan je sa srednje teškim simptomima, a drugi s lakšim simptomima, kazala je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”.

U ovom trenutku provedena su 483 testiranja od kojih je čak 39 još u radu. Pod nadzorom je 5900 osoba.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da se zasad još neće zatvarati škole u drugim dijelovima Hrvatske osim Istre.

Ne smatramo da su škole mjesta gdje bi se virus mogao proširiti te zbog toga mjeru zatvaranja škola ne donosimo tako olako. Iznimka je Istra jer je tamo došlo dosta talijanskih državljana”, kazao je Capak te dodao kako škole u Primorsko-goranskoj županiji ne bi trebalo zatvarati, iako se prati situacija kao i u ostatku države.

Donijeli smo odluku ograničavanja javnog okupljanja na maksimalno sto ljudi. Preporučujem oda se sva sportska natjecanja održavaju bez nazočnosti gledatelja. Posebno striktno će se pregladavati ljudi koji u Hrvatsku ulaze iz određenih zemalja. Najbolja zaštita je poštivanje svih naših uputa“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close