Zdravlje

U Hrvatskoj 14 osoba preminulo od posljedica gripe

Sezona gripe u Hrvatskoj u laganom je padu, ovoga je tjedna zabilježen manji broj oboljelih nego prethodnog, dosad je registrirano ukupno 48.000 oboljelih, a ukupno 14 osoba umrlo je od posljedica gripe, doznaje se u petak u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).


Najviše oboljelih zabilježeno je na području Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije, a najveća stopa incidencije je uobičajeno najveća u djece predškolske dobi.

Najviše je oboljelih bilo među djecom između pet i šest godina, zatim u dobi od sedam do 14 godina, te od jedne do četiri godine.

U proteklom tjednu zabilježen je manji broj oboljelih nego prethodnog tjedna, što pokazuje da sezona gripe ide prema svome kraju, kaže HZJZ.

Vrhunac sezone bio je prije otprilike mjesec dana, kada je prijavljen najveći broj oboljelih u jednom tjednu – njih 9444. Vrhunac sezone dogodio se nekoliko tjedana kasnije nego prethodnih sezona.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close