Zdravlje

U hrvatske bolnice uvodi se “Sat informacija”

Ministar zdravlja Dario Nakić upravama bolnica poslat će naputak da liječnike upute da sat vremena na dan odvoje za razgovor s pacijentima i njihovim obiteljima. Ministar smatra kako je neprihvatljivo da obitelji doslovno hvataju kirurge na hodnicima između dvije operacije.


“Jedan od najvećih problema u našim bolnicama je komunikacija, vrlo često zato što liječnik nema vremena za pacijenta. Zato ću u skoro vrijeme donijeti odluku da u svakoj ustanovi zadnji sat radnog vremena bude vrijeme rezervirano za informacije” – najavio je ministar.

Odluku su pozdravili u Udruzi hrvatskih pacijenata, no nisu zadovoljni u Udruzi Roda. Smatraju da sat vremena informacija neće popraviti, kako kažu, katastrofalne komunikacijske vještine djelatnika rodilišta te smatraju da je rješenje komunikacijski tečaj za liječnike i osoblje.

Pročitajte više na novi list.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close