Zdravlje

U hrvatske bolnice uvodi se “Sat informacija”

Ministar zdravlja Dario Nakić upravama bolnica poslat će naputak da liječnike upute da sat vremena na dan odvoje za razgovor s pacijentima i njihovim obiteljima. Ministar smatra kako je neprihvatljivo da obitelji doslovno hvataju kirurge na hodnicima između dvije operacije.


“Jedan od najvećih problema u našim bolnicama je komunikacija, vrlo često zato što liječnik nema vremena za pacijenta. Zato ću u skoro vrijeme donijeti odluku da u svakoj ustanovi zadnji sat radnog vremena bude vrijeme rezervirano za informacije” – najavio je ministar.

Odluku su pozdravili u Udruzi hrvatskih pacijenata, no nisu zadovoljni u Udruzi Roda. Smatraju da sat vremena informacija neće popraviti, kako kažu, katastrofalne komunikacijske vještine djelatnika rodilišta te smatraju da je rješenje komunikacijski tečaj za liječnike i osoblje.

Pročitajte više na novi list.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close