VijestiDruštvene mreže

U hakerskom napadu na Facebook ugroženi podaci 50 milijuna korisnika

Facebook je u petak navečer priznao da se u njihovoj mreži dogodio “sigurnosni proboj” u kojem su ugroženi podaci 50 milijuna korisnika, piše 24sata


Iz kompanije su javili da su njihovi inženjeri otkrili propust 25. rujna i da je istraga o tome što se dogodilo u ranoj fazi.

Prema zasad dostupnim informacijama, u hakerskom napadu počinitelji su se poslužili dijelom Facebookova koda što im je omogućilo da preuzmu račune korisnika. Riječ je o značajki koja omogućava korisnicima da vide svoj profil na način na koji se prikazuje svim ostalim korisnicima (opcija “View as”). Facebook je popravio propust i o svemu obavijestio policiju.

Više od 90 milijuna korisnika Facebooka u petak ujutro su se morali odjaviti iz svoj računa i ponovno prijaviti, što je uobičajena sigurnosna mjera kod napadnutih korisničkih profila, piše New York Times.

Hakeri su navodno ukrali pristupne tokene preko kojih ljudi ostaju prijavljeni na svoje korisničke račune duže vremensko razdoblje i ne moraju se svako malo ulogiravati. Facebook je resetirao svih 50 milijuna računa, kao i račune dodatnih 40 milijuna korisnika, ‘za svaki slučaj’.

Kako je naknadno objasnio Mark Zuckerberg u svojem postu, aplikacija je tražila ponovnu prijavu za svih 40 milijuna korisnika koji su koristili funkciju ‘View as’ otkako je došlo do sigurnosnog propusta.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close