Vijesti

U Gračacu poplavljeno najmanje 59 kuća. Šteta je možda i veća jer većina je napuštena, vlasnici u Srbiji i Njemačkoj

SPAŠENA ŽENA OD POTHLAĐIVANJA

Stožer Gračaca tijekom dva dana intenzivne borbe s kišom i u iščekivanju mogućeg novog pogoršanja vremena štete nije ni počeo zbrajati, ali se pripremio za obranu od poplave, pripremljen je KIC Napredak za prihvat većeg boja ljudi, te su se na mnogim mjestima pripremile vreće s pijeskom za tzv. točkastu obranu


Naime, zbog konfiguracije terena Gračac nema mogućnost braniti se zečjim nasipom jer voda prodire iz kraškog podzemlja na mnogim mjestima, a ne iz jednog smjera.

U Gračacu su dva naselja pod poplavom, u Novom naselju2 su deset kuća, u Žabarici do 20, dok su ostale u Grabu, Kijanima, Podkokirni i na mnogim drugim mjestima, od kojih su neka i 40 i 60 kilometara udaljena od središta općine.

Prema službenim podacima, u protekla dva dana je u Gračacu palo 334 litara kiše, a u pet dana ukupno 425 litara što je više nego ikada ukupno u svibnju, jer je svibanjski rekord za Gračac 330 litara kiše po četvornom metru. To znači da je tlo zasićeno vodom i očekivane nove količine u naredna bi dva dana mogle prouzročiti nove nevolje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: DANAS.HR | Foto: PEXELS

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close