Ličko-senjska županijaZdravlje

U Gospiću, Senju i Novalji uzimat će se brisevi kod pojave sumnje na COVID-19

PRIOPĆENJE STOŽERA

Na redakciju portala Lika Club stiglo je priopćenje iz Stožera civilne zaštite Ličko – senjske županije koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 67. dan za redom nema novooboljelih osoba.
Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.
Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 513 osoba. U proteklih 10 dana testirano je ukupno 10 osoba te su svi rezultati testiranja negativni.

Za 4 osobe je izrečena mjera samoizolacije od čega su 3 (tri) osobe kontakti oboljelih osoba koje su sudjelovale na teniskom turniru u Zadru te 1 (jedna) osoba koja je boravila na području Srbije. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

Veliki broj osoba koje su prisustvovale navedenom sportskom događaju su kontaktirane. Ukoliko je netko prisustvovao događaju a nije se javio epidemiološkoj službi molimo da se javi dežurnom epidemiologu na broj 0915044917.

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:
Za područje Ličko-senjske županije domovi zdravlja osigurati će tri lokacije za uzimanje briseva kod pojave sumnje na „COVID-19“:
1. Gospić: za građane i turiste s područja gradova Gospića i Otočca, te općina Perušić, Lovinac, Karlobag, Brinje, Vrhovine, Plitvička Jezera, Udbina te Donji Lapac,
2. Senj za građane i turiste s područja grada Senja,
3. Novalja za građane i turiste s područja grada Novalje.

OB Gospić osigurati će smještaj samoizolacije osoba pod sumnjom na COVID-19 koje nemaju mogućnost samoizolacije u vlastitom domu ili smještaju do zaprimanja nalaza testiranja te pozitivnih osoba koje zahtijevaju bolničko liječenje.

Stožer je dao preporuku zabrane posjeta u OB Gospić te svim ustanovama socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Ličko-senjske županije.

S poštovanjem,
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close