LikaPolitika

U Gospiću predstavljen projekt “Za grad sa smiješkom”

U Gospiću je jučer predstavljen projekt “Za grad sa smiješkom“. Nositelj projekta je Grad Gospić, projekt se na području grada provodi od 18. svibnja ove godine, pa do 18.siječnja 2020.godine.


Projekt je vrijedan nešto više od pola milijuna kuna, 85% financira EU. Sve nazočne na predstavljanju projekta, a bili su tu direktori gradskih poduzeća, škola i kulturnih institucija, pozdravio je gradonačelnik Karlo Starčević koji je istaknuo da su građani već u dobroj mjeri informirani o zbrinjavanju otpada, a ovo je samo jedan jako dobar dodatak.

Ugovor za ovaj projekt potpisan je 18.svibnja. Nakon toga provedene su javne nabave,a sve kako bi se mogla održati i današnja početna konferencija. Sam projekt sastoji se od 11 aktivnosti koje su usmjerene ka održivom gospodarenju otpadom. Šest od tih aktivnosti je obavezno,a pet preporučeno.

Grad Gospić smješten je u drugu kategoriju koja bi do kraja 2020.trebala provesti tri obavezne i dvije preporučene aktivnosti. Ovim projektom provest će se znatno više- govori nam Davor Nemedan, voditelj financija i administracije na projektu “Za grad sa smiješkom” .

Grad će financirati svega osamdesetak tisuća kuna, ali iz tri fiskalne godine, odnosno iz tri proračuna. Projekt bi trebao dovesti do smanjenja otpada, do razvijanja kompostiranja, te do ponovne upotrebe predmeta. S ta tri cilja trebalo bi postići kvalitetnije  gospodarenje otpadom. Nemedan smatra da Grad Gospić ima infrastrukturu putem Zelenih otoka i kanti. No u fazi evaluacije je još jedan projekt kojim će se nabaviti spremnici za odvojeno prikupljanje otpada. Odnosno građani će na vrijeme biti educirani i imati će načine za provedbu projekta.

Upravo su edukacije građana i jedan od temelja ovoga projekta pa će vas tijekom provedbe često nadležni “bombardirati” raznim letcima i svakako je dobro čitati ih i poštivati ono što je preporučeno. A sve to naravno da i Gospić bude “Grad sa smiješkom“!

 

Izvor / Foto: Lika express

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close