Ličko-senjska županijaKarijera

U Gospiću održana radionica o mjerama ruralnog razvoja za poljoprivrednike s krša

U Gospiću se održala radionica o mjerama ruralnog razvoja prihvatljivima za krško područje i poljoprivrednike s krša.  Svrha radionice bila je približiti otvorene i najavljene mjere svim poljoprivrednicima koji se žele bolje upoznati sa mogućnostima sufinanciranja vlastitog poslovanja.

Velika posjećenost radionice odrazila je snažan interes ljudi sa područja Like za ulaganjima i razvijanjem vlastitih gospodarstava.

Radionicu su organizirali Udruga uzgajivača buše, Projekt Krš (inicijativa za unaprjeđenje krškog područja), MICRO projekt d.o.o. (konzultantska tvrtka s naglaskom na inovacije i ruralni razvoj) i Rural Direct (promotivni hub za proizvođače s ruralnih prostora).

Svi poljoprivrednici koji su razmišljali o pokretanju novih dopunskih djelatnosti, unapređenju proizvodnje, izgradnji/rekonstrukciji objekata za preradu, nabavci mehanizacije strojeva i opreme, linija, skladišta, gospodarskih vozila uz pomoć konzultanata iz tvrtke MICRO projekt d.o.o. su usmjereni na odgovarajuću mjeru te su informirani o mogućnostima pokrivanja troškova uz intenzitet potpora od 40 do 100%.

Radionici je prisustvovalo preko četrdeset poljoprivrednih proizvođača od kojih su se većina bavila uzgojem buše, ali su pitanja vezana za mjere su dolazila i od strane zainteresiranih  pčelara, voćara i uzgajivača konja.

Konzultacije sa zainteresiranim polaznicima su se nastavile i nakon održane radionice, a svi koji su bili spriječeni posjetiti radionicu ili bi se također željeli besplatno informirati o mogućnostima sufinanciranja vlastitog poslovanja još uvijek se mogu javiti konzultantima iz tvrtke MICRO projekt d.o.o. na: 091 352 90 70  ili na [email protected]

Cijelu prezentaciju možete preuzeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2CD059O

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close