LikaPolitika

U Gospiću obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

Danas, na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima gradska vlast i predstavnici brojnih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata prisjetili su se tih žrtava, ali pomolili se i za duše svih onih koji su kroz povijest stradali u stvaranju slobodne Hrvatske, javlja Lika express.


Odavanje počasti polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom održano je uz spomen obilježje hrvatskim mučenicima, ljudima koji su stradali od partizanskog i komunističkog totalitarnog režima. Gospić je nažalost mjesto velikog stradanja Hrvata, građana Gospića,  u danima, tjednima i mjesecima nakon što su u njega ušli partizani. U godinama nakon toga žrtve režima, njihova beživotna tijela ostala su ispod igrališta, ceste, pa čak i javnog wc-a. Kosti hrvatskih mučenika prostrte su i po ličkim poljima i pustopoljinama.

Vijenac su položili i svijeće zapalili zamjenik gradonačelnika Ivica Tomljenović i predsjednik Vijeća grada Gospića Petar Radošević, te predstavnici  Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za duše hrvatskih mučenika izgovorio je gospićki župnik Mario Vazgeč.

 

Izvor / Foto: Lika express

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close