ZdravljeIzdvojeno

U gospićkom Domu zaraza je trajala 7 tjedana, danas nema novopozitivnih korisnika

ŽIVOT SE NORMALIZIRA

Od danas više nema novopozitivnih korisnika u Domu za starije i nemoćne u Gospiću, javlja Hina.


U gospićkom Domu za starije i nemoćne zaraza koronavirusom je trajala sedam tjedana, a budući da danas po prvi put nema pozitivnih korisnika na koronavirus, ravnatelj Ivan Bronzović iznio je podatke o posljedicama pandemije.

U proteklih sedam tjedana od 150 korisnika njih 116 bilo je pozitivno, a 24 ih je umrlo. Od 73 zaposlenika 27 ih je bilo bolesno, 24 ih je ozdravilo, te je još troje pozitivnih.

Obiteljima umrlih Bronzović je izrazio sućut. Prema liječničkim nalazima među 24-vero umrlih korisnika Doma kod najviše njih osam koronavirus je bio presudni uzrok smrti, a ostali su uz Covid-19 imali i druge teške zdravstvene probleme.

Svim djelatnicima doma ‘skida kapu’, jer su dobro i teško radili, dali sve od sebe da korisnicima pomognu. Život u Domu se normalizira, korisnici su vraćeni u svoje sobe, ali se i dalje radi pod mjerama opreza i pod zaštitnom opremom”, rekao je Bronzović. Napominje da na žalost i inače tijekom zime domovi imaju povećanu stopu mortaliteta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close