LifestyleIzdvojeno

U Gorskom kotaru pronađena djevojčica za kojom se tragalo posljednja tri dana

Policijska uprava primorsko-goranska je izvijestila da su u petak oko 15 sati u blizini Broda na Kupi policijski službenici Policijske postaje Delnice pronašli 14-godišnju djevojčicu, iračku državljanku za kojom se tragalo posljednja tri dana.


Djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda.

Pronađena djevojčica kćer je 40-godišnjeg iračkog državljanina kojeg je policija u utorak, 2. studenoga zatekla u šumi na području Brod Moravica, gdje se protuzakonito kretao radi nezakonitog prelaska državne granice u Sloveniju, odnosno prema ostalim zemljama Europske unije. Prema utvrđenom, krećući se u noćnim satima djevojčica se u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području. U trodnevnoj potrazi za njom su, uz policiju, sudjelovali i članovi HGSS-a.

“Potraga za djevojčicom okončana je na najbolji mogući način i djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa koji su osigurali odjeću i obuću za djevojčicu”, piše u priopćenju.


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close