Ličko-senjska županija

U Gackoj pronađeno 75 komada streljiva i ručna bomba

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. lipnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja streljiva.


U Novalji je nepoznati počinitelj noću 11./12. lipnja u auto kampu presjekao sajlu s lokotom kojim su dva električna bicikla bila zavezana, nakon čega je iste otuđio, te je noću 12./13. lipnja u drugom auto kampu otuđio dva električna bicikla.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Donjeg Lapca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 30-godišnjeg državljanina Austrije (1.14 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje, svađom i vikom na području Senja i držanjem životinja bez nadzora na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

U petak je građanin u rijeci Gackoj, u mjestu Prozor, pronašao ručnu bombu i 75 komada puščanog streljiva call. 7,9 mm, a u subotu je građanka s područja Postaje granične policije Korenica dragovoljno predala 145 komada streljiva i dva spremnika za automatsku pušku.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske navedena minsko-eksplozivna sredstva je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom policija poziva građane da se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

“Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost”, poručuje policija.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close