ObrazovanjeIzdvojeno

U Donjem Lapcu obilježen Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica je akcija prevencije vršnjačkog nasilja koja se diljem svijeta obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica koji se obilježava svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači, jučer su u osnovnoj školi Donji Lapac predstavljeni rezultati istraživanja na temu „Vršnjačko nasilje među učenicima“. Istraživanje je provedeno među učenicima od 5. razreda do 8. razreda osnovnih škola u Ličko -senjskoj županiji, a provela ga je Ljiljana Klobučar, koordinatorica projekta Dana ružičastih majica u Osnovnoj školi Donji Lapac u suradnji s Postajom granične policije Donji Lapac.

Istraživanje je imalo za cilj utvrditi postojanje vršnjačkog nasilja među učenicima od 5. razreda do 8 .razreda u Ličko-senjskoj županiji za vrijeme boravka učenika u školi i izvan nje. Vršnjačko nasilje je u suvremenom društvu nažalost česta pojava među mladima, a najčešći oblik nasilja među mladima je upravo vršnjačko nasilje koje se može razviti u najčešće oblike antisocijalnog ponašanja pojedinaca. Istraživanje je provedeno u skladu s načelima Etičkog kodeksa istraživanja s djecom uz  suglasnost ravnatelja škole, roditelja učenika i samih učenika.

Uz nazočnost učenika Osnovne škole Donji Lapac, navedenom događaju bili su prisutni i roditelji, policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Mile Mesić i kontakt policajka Višnja Kulović zadužena za preventivne programe u Postaji granične policije Donji Lapac te je tom prilikom koordinatorica projekta Dana ružičastih majica uručila Školskog Oskara i zahvalila se prisutnima, kao i Policijskoj upravi ličko-senjskoj na podršci u radu.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close