VijestiZdravlje

U đakovačkom samostanu ne znaju kako je došlo do zaraze

ZARAŽENO 10 ČASNIH SESTARA

 Đakovački samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak je potvrdio da je deset sestara pozitivno na koronavirus, ali ne zna na koji način je došlo do zaraze.


U nedjelju 21. lipnja četiri sestre  dobile su temperaturu o čemu su obavijestile svoju liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno, priopćio je samostan.

“Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, jer su se cijelo vrijeme epidemije sestre pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra “Amadea” i Dječji vrtić “Sunčev sjaj Nazaret”, izvijestili su iz samostana.

Napominju kako je u samostanu trenutno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina.

Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.”, poručili su iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close