VijestiScenaZdravlje

U četvrtak u Otočcu predstavljanje projekta “Slovo pojedi – neznanje pobijedi”

U četvrtak 11. srpnja 2019. s početkom u 19 sati u book cafeu Paradiso u Otočcu održat će se predstavljanje projekta “Slovo pojedi – neznanje pobijedi”.


Riječ je o projektu Udruge Baštinica  koji promovira staro hrvatsko pismo glagoljicu kao inspirativan promidžbeno-turistički adut.

Domaći keksi Glagoljačići inspirirani su starim hrvatskim pismom – uglatom glagoljicom. Glagoljačići će imati tri okusa: Jelenini glagoljačići (čajni keksi), Barbarini glagoljačići (medenjaci) i Dorotejini glagoljačići (keksi s orasima/voćem). Jelena, Barbara i Doroteja tri su žene Frankopanke koje su živjele u frankopanskom gradu Otočcu tijekom 15. st. u zlatno doba glagoljice i glagoljaštva, pa glagoljačići ujedno predstavljaju i Gacku kao turističku regiju.

Projekt “Slovo pojedi, neznanje pobijedi” realiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore. Priču o glagoljici u Gackoj prati degustacija glagoljačića.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Udruga Baštinica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close