VijestiScena

U Brinju započelo osposobljavanje žena za potrebe projekta “Zaželi”

U srijedu je u Brinju započela provedba Programa osposobljavanja žena za poslove gerontodomaćice za potrebe projekta „Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Brinje“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.


Vrijednost projekta je 1.708.710,00 kn, a projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nadležno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

Program će pohađati deset zaposlenica koje se u sklopu projekta brinu o ukupno 61 korisniku s područja Općine Brinje. Program provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin, a od polaznica se očekuje da po završetku programa znaju prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati primjenjujući načela poštovanja integriteta i dostojanstva osobe, prilagoditi načine pripreme obroka/pripremiti ga ili dostaviti hranu korisniku, koristiti odgovarajuće postupke u održavanju higijene, higijene i čišćenja ( stambenog) prostora, odjeće i osobnih predmeta, prilagoditi i obavljati poslove potrebama starije osobe i uvjetima kućanstva, komunicirati na primjeren način sa starijima osobama i primijeniti pravila poslovnog bontona pri ostvarivanju suradnje s relevantnim ustanovama te primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći

Polaznicama se na početku obratila voditeljica projekta mag.ing. Mirjana Javor, a ispred POU Ogulin obratila se gđa Ružica Salopek.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close