Grad ZagrebZdravlje

U bolnicu Fran Mihaljević primljena dva muškarca sa sumnjom na koronavirus

Ministar Vili Beroš potvrdio je za RTL da se u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu nalaze dva pacijenta za koje su sumnja da imaju koronavirus.


Radi se o jednom Hrvatu te jednom Kinezu, inače državljaninu Belgije. Hrvat je bio u Kini, dok drugi pacijent nije. Njegova je majka bila u Kini, a on se susreo s njom.

Jutros su u bolnicu Fran Mihaljević primljena dva pacijenta sa sumnjom na koronavirus. Jedan je Hrvat koji je mjesec dana boravio u Kini, tamo je prebolio virozu, bio je visookofebrilan i popio je antibiotik. Sad nema temperaturu, ali kašlje. Bit će pregledan, a s njim će se postupati sukladno protokolu i vjerojatno će u izolaciju. Drugi sumnjivi slučaj je Kinez iz Belgije, nije bio u Kini, ali je bila njegova majka. Ona je sad u Belgiji. I prema njemu će se postupati sukladno pravilima struke, rekao je ministar Beroš za RTL.

Istaknuo je kako je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom te kako nema znakova jače progresije bolesti u Europi.

No, koronavirus širi se svijetom sve više i više. U subotu ujutro od te je bolesti preminula i prva nekineska žrtva – Amerikanac. Jedan je Japanac također umro od simptoma podudarnih s tim virusom, a ukupan broj mrtvih u epidemiji ubrzo će premašiti broj umrlih u pandemiji SARS-a.

Ukupni broj ljudi koji su umrli od koronavirusa u subotu je porastao na 725. Broj prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom popeo se na 34.954 ljudi.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: N1 screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close