LifestylePolitika

U AKCIJI 5500 VOJNIKA Na Udbini počinje velika vojna vježba “Velebit 18 – združena snaga”!

Danas počinje najveća vojna vježba od hrvatske samostalnosti koja se održava na čak 11 vojnih lokacija i poligona širom Hrvatske.


U vježbi kodnog naziva  “Velebit ‘18. – Združena snaga” sudjelovat će 5500 profesionalnih pripadnika HV-a i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga.

Početak vježbe je u vojarni “Josip Jović” na Udbini, gdje je smješteno Zapovjedništvo vježbe – operacije Združena snaga, kao i ekspedicijski kamp Zapovjedništva za potporu. Na Udbini će se demonstrirati sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

Osim na Udbini, vježba će se održavati na rtu Kamenjak u Puli, vojnom poligonima u Gašinci, vojnom vježbalištu Gakovo, Kupa i Cerovac kod Karlovca, poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja, poligonu “Crvena zemlja” kod Knina, Žirja, Zečeva i Dugog otoka.

Početku vježbe na Udbini će nazočiti i predsjednica Republike i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović..

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close