VijestiLifestyle

U 2020. dragovoljno predano 14 pušaka, 35 bombi, 32 kg eksploziva i preko 11.000 komada streljiva

UČINITE SVOJE OKRUŽENJE SIGURNIM

Policijska uprava ličko-senjska je 22. siječnja 2021. godine javnosti predstavila moderniziranu verziju uspješne dugogodišnje kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, temeljem koje građani bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji dobrovoljno predati zabranjeno ili oružje bez dozvole, te minsko-eksplozivna sredstva.


Svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito je važna, jer na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata, što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca.

Upravo u tom smislu je i najvažniji apel građanima da, kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način.

Samo prošle godine na području Policijske uprave ličko-senjske dragovoljno je predano 11 396 komada raznog streljiva, 14 pušaka od kojih 7 automatskih, 35 ručnih bombi, 5 mina i 32 kilograma eksploziva, dok je u razdoblju od 2010. do 2020. godine dragovoljno predano 123 komada automatskog oružja, 770 ručnih bombi, 299 raznih mina, 144 komada raznog repetirajućeg i poluautomatskog oružja, 19 revolvera, 178.450 komada raznog streljiva (od čega 172.818 za dugo i 5.632 komada za kratko oružje) i 161,2 kg raznog eksploziva.

Policija još jednom poziva građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također, podsjećaju građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close