Društvene mrežeTech

Twitter kupio popularnu glazbenu platformu

Društvena mreža time cilja na povećanje broja korisnika.


Nakon višemjesečnih nagađanja i prvih najava o mogućoj kupnji iz 2014. godine, iz Twittera je u utorak stigla konačna potvrda da su za 70 milijuna dolara kupili glazbenu platformu SoundCloud čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 700 milijuna dolara.

Twitter ovim potezom planira zauzeti bolju tržišnu poziciju te povećati broj korisnika na vlastitoj video aplikaciji Vine i streaming usluzi Periscope, a time ući u oštru tržišnu utakmicu s konkurenciji poput YouTubea, Instagrama i Snapchata. SoundCloud, tvrtka specijalizirana za pohranu i razmjernu glazbe sa sjedištem u Berlinu, početkom ove godine najavila je da im za opstanak na tržištu trebaju dodatni izvori financiranja.

Kompanija je svojedobno imala jednakih problema s licenciranjem kakve su iskusile i veće glazbene platforme poput YouTubea, a povezivanje s Twitterom vide kao priliku za boljim predstavljanjem vlastitih usluga i proizvoda. “Obje kompanije dosežu do milijuna ljudi diljem svijeta što će olakšati da se moderna kultura realizira u stvarnom vremenu”, komentirala je glasnogovornica SoundClouda za The Financial Times. Twitteru će SoundCloud dobro doći po pitanju povećanja broja korisnika, što je jedan od ciljeva izvršnog direktora Jacka Dorseya, ali i osigurati mjesto unutar glazbene industrije koje su propustili pokretanjem, pa neslavnim gašenjem vlastite glazbene platforme.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: poslovni.hr | Foto: pixelstalk.net

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close