Scena

Tvrtko Sarić i Kvartet gitara dobili nagradu HRT-a Orlando

Ovogodišnji glazbeni program 68.Dubrovačkih ljetnih igara bio je bogat i solidan. Činilo se da će Ocjenjivački sud glazbenog dijela nagrade Orlando Hrvatske radio televizije,  u sastavu Dubravka Tomšić Srebotnjak, Marija Grazio i Frano Đurović imati težak zadatak odabrati ono najbolje.


No jednoglasno, i zapravo u kratkom vremenu odlučeno je da nagradu Orlando dobiva Kvartet gitara u sastavu Zoran Dukić, Petrit Ceku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić.

Koncert Kvarteta gitara održan 30.srpnja u Kneževom dvoru zabljesnuo je na programu ovogodišnjih Igara. Od prve do zadnje note koncert je bio fantastičan, dojmljiv, uvjerljiv s odlično složenim programom i konceptom. Izvedba je bila na trenutke strastvena, na trenutke robusna i snažna, zaigrana, na trenutke izrazito nježna, a na trenutke čak i vrlo duhovita. Četvorica izvrsnih gitarista pokazali su, osim sjajne tehnike, umijeće vrhunskog zajedničkog muziciranja,a opet je svatko unio ponešto svoje osobnosti. Imali su zavidno velik dinamički raspon, ali posebno širok i doista bogat raspon boja zvuka. Vidjelo se da su istinski uživali u izvedbi kao i publika koja ih je pratila u jednom dahu“, stoji u obrazloženju ove velike i vrijedne nagrade.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika-express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close