Scena

Tvornica na pogonu zajedništva i sjajne atmosfere slavila Hip Hop Unity Nagrade

Petak 13. je taj kobni datum kada su se odvijale Hip Hop Unity Nagrade u Velikom Pogonu Tvornice Kulture.

Nagrade su se dijelile u 9 kategorija: najbolji festival, DJ, live, grupa, spot, album, MC, producent i životno djelo. Sve kategorije osim zadnje, birali su pratitelji hrvatske hip hop scene na službenoj facebook i web stranici Hip Hop Unity-ja. Večer je bila popraćena brojnim iznenađenjima, gostima, dobrim nastupima i velikim odazivom publike.

Prvi čin Hip Hop Unity Nagrada obilježio je Boom Bap dio programa. Prvi na redu bio je Tibor koji je freestylovima zabavljao publiku koja je u prilično rastujućem broju stizala u Tvornicu Kulture. Potom mu se pridružio na stage-u Kali, s kojim je izvodio pjesme s njihovog zajedničkog DPS EP-a Dim i To. Nakon njihovih nastupa, došlo je vrijeme za dodjelu prve nagrade, one za najbolji festival u 2014. godini. Nagradu su prihvatili organizatori Ferragosto JAM 7, koji su se zahvalili i pozvali sve prisutne na, kako su najavili, još veći, bolji i jači Ferragosto JAM u 2015.

Nagrada Festival

Nakon objave prve nagrade, nastupom su nastavili trešnjevački Fetbojsi kojima se na stage pridružio Tripio. Krajem njihovog veselog nastupa, krenula je odmah i druga dodjela nagrada, ona za najbolji Live u 2014. Na oduševljenje publike, ali ne i veliko iznenadjenje, to je bila zagrebačka grupa High5 koja je prošle godine nastupala na nekoliko velikih evenata, pa i van Hrvatske. Isto tako, najavili su prvi put te večeri, takeover u 2015.

nagrade fetbojsi

Kad su se High5-ovci skupljali sa stage-a, poglavito Riđi koji je na sebe navukao konjsku glavu, izmjenila se postava i stigli su Dregermeister Crew. Iako ih je radi izostanaka nekih članova bilo manje nego najavljeno, dobro su se zabavili s već popunjenom Tvornicom Kulture, koja je nakon njihovog nastupa dočekala objavu treće HHU Nagrade. Nagradu za najboljeg DJ-a 2014. godine, uručila je Remi iz grupe Elemental, uzastupnom osvajaću nagrada DJ Chillu! Skromni Chill se zahvalio na ukazanom povjerenju s osmjehom od uha do uha, nešto zbog Remi, nešto zbog nagrade i program je nastavio dalje! Nastupali su, nažalost bez društva njihovog sjajnog producenta/DJ Kolak47, grupa ONI koju čine Jantar, Scriptor i Kali najavili su svoj novi album Lajtmotiv i izvodili nekoliko novijih i starijih pjesama. Završetkom njihovog nastupa, nagradu za najbolju grupu godine osvijio je već ranije spomenuti High 5, kojima je nagradu uručio legendarni hrvatski hip hop producent Koolade.

Evo i nekoliko slika koje opisuju tijek događaja!

Nagrade Remi Sukre
Nagrada Chill
Jantar
high5

Već dosta sadržajna večer i sve vruća atmosfera je bila tek na pola puta, kada su se na binu popeli splitski dvojac Krešo i Žuvi, koji su svojim dolaskom najavili publici da ih još puno dobroga čeka ove večeri! Izvodjenjem poznatih komada sa albuma Brokva, kao što su Niko Nema Meda i Mirela Holy, dalmatinski asevi su svojom energijom i naročito Žuvi svojom pozitivom odlično zabavili prisutne. Da bi južnjački nastup dobio još jednu dimenziju, gost iznenađenja Vuk Oreb iz Kiše Metaka pridružio se i izveo sa Krešom pjesme: Crni Fondovi, Pljačkam Turiste i Mejaši.

KresoZuvi

Sljedeću nagradu za Producenta godine, uručio je DJ godine DJ Chill, nikom drugom nego kolegi po kontinuitetu osvajanja HHU Nagrada, Flowdeepu. Flowdeep je apsolutno zaslužio ovu laskavu nagradu, zbog svojeg neprestanog djelovanja na sceni, sjajnom produkcijom i radišnosti.

Nagrade flowdeep

Kada se nagrada dodjelila, bilo je opet vrijeme za show. I to kakav show. Stigli su Bolest i Pendrek iz kolektiva 40 Industry i zapečatili sjajni nastup svojom odličnom komunikacijom sa publikom, interesantnim pjesmama i živahnom izvedbom. Vrijedi i pohvaliti na tom nastupu light-mana koji je za vrijeme njihove pjesme Ultraljubičasti Snovi obojao cijelu dvoranu u ljubičasto, što je zasigurno dodalo atmosferi na tom komadu. Not bad, light-man, not bad at all.
Kada su se spustili sa stage-a, bilo je vrijeme za dodjelu još jedne nagrade. Ovaj put ju je dodjelila članica Hip Hop Unity team-a, Maggie Jurišić, a nagradu za najbolji album 2014. primili su High5 za svoj Triestri EP.

nagrade pendrekbolest
nagrade maggie

Nagrada je dodjeljena, High5-ovci se zahvaljuju i na binu dotrćavaju njihovi kolege iz 33 bande, Kuku$ Klan. Pokazali su da imaju daleko najenergičniji nastup, te je njihov dolazak na binu popraćen valom zadovoljstva publike, koji su s njima vrištali i skakali. Goca je nosio sa sobom križ sa Isusom, koji je krajem nastupa doživio i cijelu turneju po klubu, dok je Hilj$on bio svugdje po stage-u. Momci su napravili pravi hype, pa je stigao trenutak za dodjelu najboljeg spota. Od 85 nominiranih, nagradu za najbolji spot uzeli su upravo Kuku$ovci za spot PVR€.

nagrade kukus

Zadnji službeni nastup večeri, a ujedno i nastup koja je publika najviše isčekivala, bio je nastup zagrebačke grupe High5. Uz svoju 33 bandu, i totalni kaos na stage-u i u publici, izveli su svoje najpoznatije pjesme sa Triestri EP-a. Za kraj su najavili i novi album koji izlazi sljedeći mjesec i promociju albuma u Tvornici 10.4.

nagrade publika
Nagrade high5

Kraj nagradnog programa obilježile su još dvije dodjele i gost iznenađenja. Nagradu za životno djelo dobio je osnivač Blackout Hip Hopa DJ Phat Phillie. Nagradu su mu udjelili za dugogodišnje djelovanje na hrvatskoj hip hop sceni i kako je organizator Rofellos rekao: “Da nije bilo njega, nebi se mi danas ovdje u ovoliko velikom broju okupili.”
Sljedio je gost iznenađenja, Koolade koji je izvodio predivan uradak Ostavit ću te i malo tvrđu pjesmu Vazda Odmazda.
Koolade nakon lijepe podrške nazočne publike odlazi sa stage-a i zahvaljuje se, a na binu se penju domaćini Sukre i Rofellos, takodjer Medarda koja je uručila nagradu za MC-a godine High5-ovom MC-u Žugi!
Party se nastavio u Tvornici uz setove DJ Chilla, i Unity DJ-a Nole & Katza, koji su doduše cijelu večer podržavali nastupajuće MC-e.

nagrade Koolade
Nagrade zugi

Za kraj recenzije, apsolutno treba pohvaliti ekipu Hip Hop Unityja koji su organizirali doista odličan event. Sukre i Rofellos koji su cijelu večer vodili nagrade i najavljivali izvodjače, Maggie i Žužić na organizaciji, a i ne smijemo izostaviti Medardu Pack koja je izradila ove predivne kipiće.

Nagrade

Bilo je lijepo vidjeti toliko ljudi na okupu za domaći Hip Hop, a atmosfera nije manjkala ni malo. Vidjeli smo veliku količinu izvodjača, dobrih nastupa i pozitivne energije, što definitivno daje nadu u domaći hip hop. I da sljedeće godine bude još veće!

PS: Pogledajte cijelu galeriju fotografija na ovom linku.

 

Tekst: www.blackouthiphop.com


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close