GastroLifestyleIzdvojeno

Tušak osvojio pet medalja i pehar na sajmu s preko 1100 izlagača

NOVOSADSKI SAJAM

Predstavnici ličke pekare Tušak vratili su se iz Novog Sada sa Novosadskog sajma, najvećeg poljoprivrednog sajma u regiji, bogatiji za nekoliko nagrada


Pekare Tušak se osim proizvodnjom kruha i slastica, bavi i proizvodnjom voćnih nadjeva za druge pekare, slastičarne i hotele. U ovih 5 godina razvili su dvadesetak vrsta kvalitetnih voćnih nadjeva, a osim rasta proizvodnje na preko 100 tona godišnje, još jednom su postigli zapažen uspjeh.
U petak sam bio u Novom Sadu na najvećem poljoprivrednom sajmu u Regiji – Novosadski sajam, gdje sam preuzeo nagrade za kvalitetu visokokvalitetnih prerađevina. Dobili smo maksimalan broj bodova za nadjeve od maline, jagode, borovnice, marelice i smokve što je rezultiralo sa 5 velikih zlatnih medalja i peharom novosadskog sajma za kvalitetu. Iako Lika nije tradicionalno voćarska regija, ovo je dokaz da imamo znanja za proizvodnju visokokvalitetnih prerađevina.
Foto: Pekara Tušak
Zahvaljujem se ovim putem HGK Županijskoj komori Otočac uz čiju pomoć smo prijavili naše proizvode na ocjenjivanje. Također, osobno se zahvaljujem gospođi Ireni Banić koja nas je vodila kroz proces prijave i bila zaista dobar oslonac ispred HGK. – kaže Tušak na Facebooku
Kontaktirali smo Tušaka povodom ovih nagrada, te ga pitali gdje nabavlja voće za prerađevine.
“Najviše proizvodimo nadjeve od višnje I jabuke koje nabavljamo u Slavoniji, zatim maline koje većinom nabavljamo u Lici, a ostalo voće iz inozemstva”, kaže Tušak te dodaje “paralelan posao je krenuo kao izazov obzirom da ja kao inženjer uživam u stvaranju novih proizvoda. Kako smo dugo u pekarstvu, znamo da na tržištu ima svačega pa smo vidjeli priliku za plasman naših kvalitetnih nadjeva.”.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close