LokalnaPolitikaIzdvojeno

Tušak o otkazanom sučeljavanju: Neodgovaranjem pokazuju količinu poštovanja koju imaju prema stanovnicima Ličko-senjske

PROZVAO PROTUKANDIDATE

Nove se situacije događaju na ličkom političkom ratištu, nezavisni kandidat uz podršku Starčevićevog HSP-a, Danijel Tušak, prije nekoliko dana izazvao je na sučeljavanje ličke kandidate za župana.


Sve je trebalo biti prenošeno putem Hrvatskog radio Otočca, a plan je bio da se ovog četvrtka razgovara o programima i idejama kandidata. Tako je Tušak jučer objavio da mu se nitko od preostala četiri kandidata: Darko Milinović, Ernest Petry, Stipe Lukač i Tomislav Zrinski, uopće nije javio. Isto tako, nisu se javili niti Hrvatskom radio Otočcu.

Tušak objašnjava zašto ih je pozvao na sučeljavanje i kaže “Smatrao sam kako bi bilo normalno i demokratski poželjno, javno sučeliti stavove, programe i ideje za bolju Ličko-senjsku županiju, na neovisnom i najslušanijem radiju na području Ličko-senjske županije i šire – Hrvatskom Radio Otočcu.”

Nakon toga nastavlja i kaže.

Darko Milinović, Ernest Petry, Stipe Lukač i Tomislav Zrinski, to očito nisu smatrali. Žao mi je što se nisu udostojili niti odgovoriti na moj poziv, u pisanom ili usmenom obliku, meni ili Hrvatskom radio Otočcu. To bi bilo politički korektno, ali i stvar je kućnog odgoja koji je kod nekih upitan.Tim neodgovaranjem pokazuju količinu poštovanja koju imaju prema stanovnicima Ličko-senjske županije i prema poslu kojeg žele obavljati. Moj poziv koji sam im uputio, nije bio zbog mene osobno, već zbog građana. U civiliziranom političkom svijetu, političari se javno sučeljavaju na televiziji, radiju, portalima i drugim kanalima komunikacije. Time pokazuju svoje vještine i znanja na temelju kojih ih građani biraju. – kaže Tušak na Facebooku.

Tušak tvrdi i da je ovo pokazalo kako je kriza demokracija očigledna na našem području. Činjenica da od pet kandidata samo jedan želi sučeljavanje, a ostala četiri šute i ne žele, zaista je porazna za demokraciju u županiji koja ima 4 grada i 8 općina i oko 40 000 građana kojima bi isti ti političari, i kandidati za župana, trebali položiti račune.

Nadam se da ćemo se imati priliku javno, medijski i uživo susresti do subote, a ako ne sigurno ćemo se susresti na sučeljavanju kad Ličko-senjsku županiju naša Nezavisna lista Budi svoj učini naprednijom, civiliziranijom i politički pristojnijom. – zaključuje Tušak.

Cijeli status pročitajte u nastavku na Facebook stranici.

Jučer u 12 sati istekao je rok za odgovor na poziv na sučeljavanje koji sam uputio svojim protukandidatima povodom naših…

Objavljuje Danijel TušakUtorak, 11. svibnja 2021.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close