EkoLičko-senjska županijaNovac

Turističkoj zajednici Grada Novalje dodijeljena sredstva za projekt „Eko akcija Novalja 2021“

LAGUR TRAMUNTANA

16. travnja 2021. godine zaprimljena je Odluka o dodjeli sredstava za korisnika Turističku zajednicu Grada Novalje kojom joj je dodijeljen iznos od 125.000,50 HRK za projekt „Eko akcija Novalja 2021“.


Sredstva za ostvarenje ovog projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to putem FLAG natječaja LAGUR-a Tramuntana.

Projekt je prijavljen na 3. FLAG natječaj za Mjeru „2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja“. Krajnji rezultat prihvatljivih aktivnosti unutar ove mjere je promoviranje održivog korištenja resursa prilikom gospodarskog razvoja ribarstvenog područja. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje planiranja, organiziranja i provedbe različitih aktivnosti povezanih s promocijom održivog razvoja ribarstvenih i akvakulturnih područja, poput ekoloških akcija (čišćenja podmorja), edukacija, sajmova, koncerata i drugih javnih događanja. Prihvatljivi korisnici u okviru ovog natječaja bili su: jedinice lokalne samouprave, koncesionari, turističke zajednice i udruge. Upravni odbor LAGUR-a Tramuntana u sklopu ovog natječaja odabrao je 3 projektne prijave.

Opći cilj projekta „Eko akcija Novalja 2021“ je promocija tradicionalno ribarskog kraja te poticanje suradnje ribarskog i turističkog sektora. Akcijom čišćenja podmorja i priobalja novaljskog akvatorija želi se ukazati na značaj ribarstvene i pomorske baštine te istovremeno promicati održivi razvoj, jačati svijest javnosti i poduprijeti prilagodbu klimatskim i drugim okolišnim promjenama. Dio aktivnosti odnositi će se i na organiziranje edukativnih radionica koje će biti prilagođene različitim ciljnim skupinama. Projektom su predviđeni troškovi angažmana ronioca, osiguravanje opreme i okrijepe za volontere te troškovi marketinga i angažmana izvođača.

Detaljnije na linku.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lagur Tramuntana | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close