Politika

Turistički “Oscari”: Hrvatska u New Yorku osvojila tri prestižne nagrade

Hrvatskoj je u srijedu u New Yorku osvojila tri prestižne turističke nagrade. Na svečanoj ceremoniji dodjele prestižnih američkih turističkih nagrada Travvy Awards u Gotham Hallu u središtu New Yorka Lijepa naša dobila je osvojila srebro, broncu u kategoriji najbolje svjetske destinacije, dok je Hrvatska turistička zajednica kući odnijela srebro za najbolju europsku turističku organizaciju, piše Jutarnji list.


– Ono što je Academy Awards u svijetu filma i filmske industrije to je Travvy Awards u svijetu industrije turizma! Ovo su iznimne vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor jer je riječ o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom iznimno velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti. Nagrade pripadaju svim hrvatskim turističkim djelatnicima koji s puno truda i ljubavi iz godine u godinu podižu kvalitetu usluge i sadržaja hrvatskog turizma. Naime, priznanja su još i važnija kada se u obzir uzme činjenica da se ista dodjeljuju isključivo na temelju glasova američkih turoperatora i putničkih agenata, dakle od strane struke,  izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić prilikom preuzimanja nagrade.

Uz nas, u kategoriji za najbolju europsku destinaciju zlato je osvojila Grčka, a bronca je otišla u engleske ruke. U kategoriji najbolje svjetske destinacije zlato je dobila Australiji, srebro Barbadosu, dok je u kategoriji za najbolju europsku turističku organizaciju zlato osvojila Švicarska.

Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji travAlliancemedia s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički posrednici, proizvodi i drugi. Ove godine nagrade su dodijeljene na temelju više od 120.000 glasova što predstavlja najveću bazu nezavisnih američkih turističkih posrednika.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HTZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close