VijestiTurizam

Turistička zajednica Grada Novske vas poziva na “LUKOVO U NOVSKOJ”- predstavljen bogati program!

Ovogodišnje “Lukovo u Novskoj”, manifestacija kojom Grad Novska obilježava svoj Dan grada i slavi zaštitnika sv. Luku Evanđelisu, trebalo bi biti posebno.


Više od tisuću sudionika u raznim programima i sadržajima, sudjelovanje dragih gostiju iz prijateljskih gradova Njemačke i Francuske sa svojim kulturno-umjetničkim programima, “Lukovo 2017.” otvara novo poglavlje obilježavanja slavljenja Dana grada.

Pokrovitelj “Lukova u Novskoj” je Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek, a organizaciju uz koordinaciju svih sadržaja preuzela je Turistička zajednica Grada Novske. Cjelovit program, koji započinje u petak, 13. listopada, trajat će do 18. listopada, predstavile su Marija Kos i Ivana Kuzlić iz TZ Grada Novske, kako je rečeno, uz veliki broj sudionika.

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, osnovna tema je “prikaz Novske na prijelazu 19. u 20. stoljeće, čime se želi odati priznanje svim utemeljiteljima urbane Novske“.

Da će ovogodišnje Lukovo biti posebno bilo je jasno i iz samog predstavljanja koje su u uvodnom dijelu odradili učenici i učiteljice Osnovne škole Novska prikazavši školu sa početka 20. stoljeća i scenu gdje se konferencija za medije prenosila na crno-bijelom ekranu.

Samo otvorenje Lukova posvećeno je i 200. godišnjici rođenja Luke Ilića Oriovčanina, istaknutog novljanskog župnika, dok će program svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica Grada Novske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close