Turizam

Turisti razočarani zbog novog načina ulaska na Plitvička jezera

Tko želi ući u nacionalni park na Plitvičkim jezerima, prvo se mora online rezervirati, uzeti vaučer i s njim kupiti kartu. Zbog novog načina ulaska, stvaraju se velike gužve, javlja 24sata.


Razočaran je bio Kevin Gerber iz Mađarske koji je s još sedam članova obitelji u pretprošlu subotu, 27. travnja, ostao pred ulazom u Nacionalni park Plitvička jezera. Nisu znali da se po novom one moraju rezervirati preko interneta, a onda s vaučerom da se ulaznice moraju kupiti u točno određeno vrijeme.

Razočarani smo. Jučer smo stigli i odsjeli u Etno kući, no nismo kupili ulaznice jer je padala kiša. Jutros smo ih oko 10 sati htjeli kupiti, ali više ih nije bilo. Nećemo vidjeti Veliki slap zbog kojeg smo došli. Idemo prema Zadru i već sutra se vraćamo kući.

Bez ulaznice su skoro ostali i Hiroyaki Yamada (26) i Risa Harada (26) iz Tokia. Oni su iz Zagreba već u 8 sati stigli do blagajne na Plitvicama i uspjeli kupiti dostupne ulaznice za ulaz u 13 sati. “To je loše, ne znam što ćemo raditi tako dugo pred ulazom. U Hrvatskoj ostajemo deset dana, svaki trenutak nam je važan i ne želimo ga potratiti. Nakon Zagreba planiramo još posjetiti Split i Dubrovnik” rekao je Hiroyaki.

“Ovo je odlično, nema tako velike gužve. Ulaznice smo kupili preko interneta tri tjedna prije po promotivnim cijenama. Vaučer smo zamijenili ulaznicama koje nam vrijede od 11 sati”, rekla je Jelena Blažić (37) iz Jastrebarskog. Inače, bez prethodne rezervacije do karata se može samo ako ih slučajno ima.

Zbog novog načina ulaska povremeno se stvaraju veće gužve. Iz NP Plitvička jezera rekli su kako je riječ o testiranju pilot projekta kojim žele izbjeći gužve i broj posjetitelja ravnomjernije rasporediti tijekom cijelog dana. Ulaznica, odnosno vaučer mora se kupiti najmanje dva dana prije dolaska na Plitvice. Oni koji znaju za novi način kupnje karte, uglavnom su zadovoljni, piše 24sata.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close