VijestiTech

Trzavice između EU i diva Googlea se nastavljaju

EU već neko vrijeme pokazuje zube Googleu zbog istrage Komisije koja je pokazala da IT div iz Mountain Viewa zloupotrebljava svoju tržišnu poziciju i ostvaruje monopol. I dok Google još nije službeno odgovorio na sve točke upita i optužbi, Europskoj uniji su za sada tek rekli kako ne razumiju način na koji internet radi te da nisu prekršili protumonopolske pravilnike


Još od 2010. godine, EU na ovaj ili onaj način pritišće Google i druge IT divove da svoje poslovne poteze usuglase s brojnim pravilnicima. Do sada se otkrilo mnoštvo razloga zašto je takav pritisak dobar ili loš – no Google, usprkos nizu pregovora, nije uspio dokazati regulatornim tijelima EU da ne zloupotrebljavaju svoj položaj.

Europska komisija je kroz niz različitih istraga do sada spoznala kako u sva tri područja pod sumnjom (poslovna politika u mobilnom svijetu, online oglašavanju i kupovini) Google jasno zloupotrebljava svoj dominantni položaj na tržištu, pri čem favorizira vlastite proizvode, šteti potrošačima i onemogućuje konkurenciju.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close