VijestiTech

VIDEO: Trumpova “Zvijer” imat će oružje i zalihe kisika i krvi

Trumpova limuzina Cadillac One, koju su Amerikanci nazvali “Zvijer 2.0”, bit će će impresivnija i otpornija od one koju su imali njegovi prethodnici, uključujući i Baracka Obamu.


Službeno predsjednikovo vozilo imat će i oružje – topove koji ispaljuju suzavac i pušku, a u automobilu će biti čak i boce s Trumpovom krvnom grupom, za hitne slučajeve.

Vrata i prozori limuzine otporni su na metke, a u slučaju kemijskih i bioloških napada automatski se blokiraju. Iako još nema službene potvrde, pretpostavlja se da će “Zvijer” biti otporna i na eksplozivne naprave.

“Zvijer” će imati oklop poput vojnih vozila, a vrata će biti toliko teška da ih neće niti biti moguće otvoriti iznutra, objavio je Autoweek.

Ipak, vozilo će zadržati neke od karakteristika Obaminog vozila koje je među najsigurnijim vozilima na svijetu. U taj automobil može stati sedam osoba, a ima i sakrivene rezerve kisika u slučaju da vanjski zrak bude toksičan. Automobil ima i kamere za noćno snimanje, gume obložene kevlarom, specijalnu pjenu koja se širi u slučaju sudara i sprječava da rezervoar s gorivom eksplodira, piše Daily Mail.

Cadillac One imat će premijeru 20. siječnja na Trumpovoj inauguraciji.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close