Kultura

Trinaest naslova u konkurenciji za Nagradu Man Booker 2016.

Psihološki krimić, ljubavna priča, roman o glazbenicima u doba kineske kulturne revolucije, satira o post-rasističkoj Americi te najnoviji roman Nobelovca J.M. Coetzeea, južnoafričkoga pisca koji je dvaput osvojio ovu nagradu, neke su od knjiga koje su se našle u ovogodišnjem širem izboru za Nagradu Man Booker


Na širem popisu za nagradu ukupno je trinaest romana od kojih su šest napisale žene. Petero autora su Amerikanci, šestero Britanci, jedan Kanađanin i jedan Južnoafrikanac, objavljeno je na internetskim stranicama Man Bookera.

Po mišljenju predsjednice žirija Amande Foreman godina je bila jako uzbudljiva. ‘Raspon knjiga je širok, a kvaliteta iznimno visoka. Svaki roman izazvao je intenzivne razgovore, a ponekad i burnu raspravu, prkoseći našim očekivanjima o tome što je roman i što roman može biti’, rekla je Foreman.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close