Vijesti

Trikovi pomoću kojih ćete uvijek skuhati savršenu juhu

Samo jedna namirnica može vam pomoći da dobijete okus juhe kakav želite. Dovoljno ju je samo položiti u juhu i ona će upiti višak masti. 24sata donosi trikove uz koje ćete uvijek skuhati savršenu juhu.


Postoje dva načina kako da odmastite premasnu juhu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u hladnjak. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvorit će se na vrhu juhe. Tada je samo pokupite žlicom i bacite. No postoji i jedan puno brži način. Na premasnu juhu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minute, izvadite ga i bacite. List salate pokupit će višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok juha ne bude masna onoliko koliko želite.

Top-trikovi za super juhu:

  • Prerijetka juha – postat će gušća dodate li joj malo krušnih mrvica ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krumpir pustite da se kuha još 10-ak minuta.
  • Preslana juha – stavite 2-3 oguljena krumpira, skuhajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.
  • Okruglice od griza – bit će velike i lijepe ako na vrh noža u smjesu dodate sode bikarbone.
  • Juhu nikad nemojte kuhati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suho. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca “ključ” na površini.
  • Juha će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.
  • Što više povrća stavite u juhu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vrijeme kuhanja različitog povrća. Celer će se kuhati duže i možete ga odmah staviti s mesom, mrkva nešto kraće, a brokula će biti kuhana već za 10 minuta.

Donosi 24sata


 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close