VijestiZdravlje

Trikovi protiv neugodnog mirisa ljetne obuće

Ljetno znojenje je posebno neugodno ako nosite tenisice bez čarapa. Ali i tom problemu se može doskočiti ako se prati par jednostavnih trikova zahvaljujući kojima će noge ostati suhe i mirisne, piše 24sata


Neugodan miris nogu uzrokuju bakterije na nogama pa je prvo potrebno pažljivo oprati stopala prije nego što uskočite u ljetne tenisice. Pobrinite se da dobro osušite dio između prstiju budući da se tamo stvara najviše bakterija.

Puder za noge će vam omogućiti da su vam stopala suha i nakon više sati nošenja tenisica.

Nemojte nositi iste tenisice ili balerinke svaki dan. Mijenjajte obuću kako biste joj dali dovoljno vremena da se izvjetri.

U tenisicu ili balerinku iz koje dolazi neugodan miris stavite komad aluminijske folije u koju ste stavili mljevenu kavu. Možete staviti i vrećicu čaja ili koru od naranče, koje će isto upiti neugodne mirise.

 Unutrašnjost tenisice, cipele ili balerinke povremeno treba prebrisati s krpicom namočenom u alkohol. Ovako ćete ubiti bakterije odgovorne za širenje neugodnih mirisa. Djeluje i sredstvo za dezinfekciju ruku. Samo ga treba nanijeti na papirnatu maramicu i prebrisati unutrašnjost tenisice. Već nakon minute tenisice su vam suhe i bez mirisa.

Ako želite imati uvijek mirišljave cipele i tenisice, dobar trik je u cipelama, dok su vam u ormaru, držati po jednu mirisnu maramicu za sušilicu rublja. One će upiti višak vlage i zamijeniti neugodne mirise ugodnim.

Donosi 24sata


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close