Dom

Trikovi za čišćenje doma koji će vam uštedjeti vrijeme i novac

Čišćenje i održavanje doma oduzima puno vremena, energije i obično traži velika ulaganja u različita sredstva za čišćenje. 24sata.hr donosi nekoliko trikova kako svesti troškove i uloženo vrijeme na minimum:


 

Uklanjanje dlaka:

Ako imate pse kojima otpada dlaka vjerojatno ste često imali problema sa začepljenim filterom u perilici. Kako biste to izbjegli, alkoholni ocat dodajte u pretinac za prašak. Dlake se više neće lijepiti za vašu odjeću pa će i filteri duže biti čisti.

 

Pranje igračaka:

Ako imate djecu, vjerojatno vam je kuća prepuna igračaka, od kojih se većina povlači po podu. Na njima se skuplja prljavština, prašina i bakterije. Kockice, autiće i slične sitne male igračke stavite u vrećicu za pranje kojih ima u gotovo svim drogerijama. Stavite sve igračke u nju, čvrsto zavežite i ubacite u perilicu.

Tragovi markera i flomastera na podu:

Uzmite malo paste za zube i namažite na mrlju od flomastera. Potom, obrišite s krpom od mikrofibre. Obični marker ćete obrisati ako ga posprejate lakom za kosu ili dezodoransom. Pričekajte minutu, dvije i obrišite s mokrom krpom.

Eksplozije u mikrovalnoj:

Prerežite limun na pola, stavite u šalicu i dodajte malo cimeta u prahu. Stavite mješavinu u mikrovalnu na najnižu temperaturu 10 minuta. Limun će dezinficirati površine, a cimet će pomoći pri uklanjanju neugodnih mirisa. Na kraju samo prebrišite unutrašnjost mikrovalne s mokrom krpom.

Više na 24sata.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close