Tricky se vraća u Hrvatsku na čak dva koncerta

Iva Biondić

Adrian Thaws, poznatiji kao Tricky vraća se u Hrvatsku na čak dva koncerta sa svojim novim projektom Skilled Mechanics. LAA ga dovodi na dva ekskluzivna klupska nastupa – u zagrebačkom klubu Močvara 3. i splitskom Judinom drvu 4. prosinca


Točno 20 godina nakon objave epohalnog debi albuma ‘Maxinquaye’, izdanja koje je definiralo trip hop žanr i proslavilo bristolski zvuk diljem svijeta, Tricky predstavlja glazbu stvorenu otkad je postao stanovnik Berlina.

‘Tricky prihvaća promjenu. Nastavlja se kretati, mijenjati brzinu, mutirati i razvijati se. To ga čini vitalnim kao umjetnika’, tim riječima se u biografiji sažima Trickyjev modus operandi. Život ga je ovog proljeća odveo u kultnu prijestolnicu Europe gdje je odmah počeo raditi na glazbom projektu nazvanom Skilled Mechanics. SM je zamišljen kao glazbeni kolektiv bez granica, otvoren za različite kolaboracije, a trenutno ga, uz Trickyja, čine DJ Milo (suradnik još s kraja 80tih iz vremena ekipe The Wild Bunch) i Luke Harris (bubnjar). Na njihovom prvom albumu glasovno su sudjelovali i glazbenici poput Oh Land, Francesce Belmonte, Ann Dao, Xdarea i sjajne kineske reperice Ivy艾菲.

Specifičnost novog materijala je i Trickyjevo preuzimanje glavnog vokala, što je praksa koju je uveo tek na svom posljednjem izdanju, ‘Adrian Thaws’ iz 2014. godine. Zasad neimenovani album sa Skilled Mechanicsima sadrži 13 pjesama, a najavio ga je fantastičan singl ‘Beijing To Berlin’ na kojem je mikrofon podjelio s Ivy.

Više čitajte na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u