Tech

Tri u jedan – jahta, avion, helikopter

Riječ je o jahti Monaco 2050 koju je dizajnirao ruski dizajner Vasilij Kljukin.


Superjahte su danas opremljene kinima, bazenima, heliodromima, wellnessima, teretanama, dodatnim jedrilicama i gliserima… No, sve to je ništa u usporedbi s futurističkom luksuznom jahtom, koja po potrebi može biti helikopter i avion.

Riječ je o jahti Monaco 2050 koju je dizajnirao ruski dizajner Vasilij Kljukin. Ta jahta je još uvijek dizajnirana samo na papiru, a Kljukin je za CNN izjavio kako traži tvrtku koja se bavi proizvodnjom jahti da se upusti u ovaj posao koji bi milijarderima mogao osigurati nesmetano putovanje morem i zrakom.

Prema njegovom dizajnu, gornja paluba mogla bi se odvojiti od ostatka jahte i tranformirati se u avion koji može odraditi duže letove, primjerice od Mediterana do New Yorka.

“Gornja paluba je dio jahte koji je potpuno neovisan od ostatka jahte, a po potrebni može se pretvoriti u zrakoplov ili helikopter, jer prema dizajnu, nakon odvajanja iz tog dijela jahte se mogu raširiti avionska krila ili elisa helikoptera”, rekao je Kljukin.

Nije spekulirao o mogućoj cijeni ovakve jahte, ali je naveo da bi je već danas mogao početi graditi.


Tekst: express hr

Slika: wikimedia commons

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close