Zdravlje

Tri najzdravije vrste ribe

Da je riba zdrava, to više i pjevaju i vrapci na grani. Lagana je, obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama i kao takva jedna je od najpoželjnijih namirnica koje možete konzumirati kako biste postali i ostali zdravi.


Međutim, neke vrste ipak donose posebne blagodati za zdravlje. Dakle, koje su to najzdravije vrste ribe?

Losos, tuna, pastrva, ukratko:  masne ribe. Zašto? One su jedan od najvažnijih izvora masnih kiselina omega-3. Mnoga istraživanja pokazuju da njihovo redovito konzumiranje osjetno smanjuje smrtne srčane udare, a sprečava i recidiv infarkta.

Skuša se nekada smatrala hranom za siromahe, a sad se nalazi na listi najpoželjnijih namirnica. U 100 grama sadrži 223 kalorije, ima visok postotak omega-3 masnih kiselina i idealna je za reguliranje krvnog tlaka. Također je odličan izvor selena koji jača imunološki sustav. Jednako je ukusna kuhana i na roštilju. Tražite manje primjerke jer sadržavaju manju količinu žive.

Srdela obiluje nutrijentima korisnima za zdravlje. Bogata je omega-3 masnim kiselinama, zdravima za srce, kalcijem, neophodnim za zdravlje kostiju i vitaminom D. Drugi je po važnosti izvor vitamina B12.


Tekst: dobrahrana.jutarnji.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close