Tech

Tri najčešće prijevare na eBayu i kako ih izbjeći

Volimo eBay i rado ga koristimo. Ali, treba biti oprezan jer i na toj platformi operiraju razni prevaranti koji pokušavaju doći do vašeg novca na ilegalne i sumnjive načine, piše tportal


Općenito gledajući, kupci imaju manje razloga za zabrinutost jer u eBayu češće staju na njihovu stranu kad dođe do prijepora. No, postoji nekoliko načina kako vas se može preveslati.

1) Prodavač bježi s vašim novcem

Za većinu oglasa eBayevo jamstvo povrata novca vaš štiti ako prodavač nikad nije isporučio robu. Ali, to se ne odnosi na sve kategorije. Izuzetak su vozila, nekretnine, predmeti koje prodaje aukcijska kuća Sotheby’s, web odredišta i tvrtke koje su na prodaju, mali oglasi, usluge i pojedine vrste poslovne opreme.

Vidljivo je kako je riječ o skupljoj robi, obično vrijednoj na tisuće američkih dolara. Prijevara je jednostavna: vi uplatite novac, ništa se ne dogodi.

Kako ćete ju izbjeći? Čak i ako provjerite prodavača i ostavi vam dobar dojam, nikad ne možete biti sigurni ne krije li se iza ponude pokušaj prijevare. Moguće je i kako igraju na dulje staze: prvo skupe dobru reputaciju, pa se naplate jednom visokovrijednom prijevarom. Sve što možete napraviti jest nastojati izbjegavati kupovinu u kategorijama koje nisu obuhvaćene jamstvom.

Više na tportal

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close